Oispa puhdasta.

Helsingin kaupunki on aloittanut katujen kevätpesut.

Jalkakäytävien ja ajoteiden puhdistuksen jälkeen kaupungin ilmassa olevan pölyn määrä laskee huomattavasti, myös sateet auttavat tähän. Voit tarkistaa oman lähialueesi puhtaus tilanteen Helsingin kaupungin tarjoamasta palvelusta.

Kunnes lähiympäristösi on siivottu on aika aloittaa ikkunoiden puhdistus.

Mikäli ikkunoita on paljon tai puhdistus tuntuu ylivoimaiselta voit tilata puhdistuksen myös meiltä. Jätä yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä. Voit myös soittaa meille tai lähetää tekstiviestin (yhteystietosi) numeroon +358 (0)50 30 65 254. Tilaa ikkunoiden puhdistus tästä.

”Katupölypitoisuudet kohoavat korkeiksi lähes joka kevät.

Pölyn torjumiseksi kaupunki kerää talven hiekoitussepelit kaupungin kaduilta, pyöräteiltä ja jalkakäytäviltä. Siivottavaa on noin 2000 kilometriä. Katujen kevätpesun alkamisajankohta riippuu säistä. Katujen tehokas puhdistus onnistuu vasta, kun lumi ja jää ovat sulaneet pois katujen reunoilta.

Kantakaupungin jalkakäytävät kiinteistöjen vastuulla

Jalkakäytävien puhdistaminen on valtaosassa kantakaupunkia kiinteistöjen vastuulla, mutta niin sanotulla kokonaisvastuuhoitoalueella tehtävä on kaupungin vastuulla. Katso kartta em. alueiden rajoista. Pölyn torjunta vaatii  kadun pesemistä, joka kuuluu kantakaupungissa kiinteistöille. Pesu on syytä tehdä päivittäin erityisesti vilkkaasti liikennöityjen katujen varsilla niin kauan kuin kadut pölyävät. Pesu ei kuitenkaan saa aiheuttaa liukkautta.

Kiinteistöt voivat lakaista hiekoitussepelin jalkakäytävältä ajoradan reunaan – mutta ei raitiovaunukiskoille –, josta kaupunki siivoaa sen pois ajoradan puhdistuksen yhteydessä. Siivotulle ajoradalle ei hiekkaa pidä enää lakaista.

Katso siivousaikataulut  ja siirrä autosi pois tieltä

Kun kaupungin ei tarvitse siirtää pysäköityjä autoja pois katusiivouksen alta, työ nopeutuu merkittävästi.  Katujen puhdistusaikatauluista saa tietoa kaduilla olevien kylttien lisäksi netistä ja tekstiviesteillä. Tavoitteena on, että palvelun avulla autonomistajat tietävät milloin on tarpeen siirtää oma ajokki pois puhdistuksen tieltä. 

Tekstiviestien ja verkkosivujen lisäksi puhdistuksesta kertovat ensisijaisesti kaduilla olevat siirtokehotuskyltit. Jos auto on pysäköity siirtokehotuskyltin pystyttämisen jälkeen, siirtokustannukset peritään auton omistajalta.”  

Tilaa ikkunoiden puhdistus tästä.

(lähde: Helsingin kaupunki. https://www.hel.fi/helsinki/fi/kartat-ja-liikenne/kadut-ja-liikennesuunnittelu/katujen-kunnossapito/katujen-kevatpesu/ )