Näillä tavoilla vältät suursiivouksen!

Woman’s Dayn mukaan nämä konstit auttavat pitämään kodin koko ajan siistinä.

Kun siisteydestä pitää huolta jatkuvasti pienillä keinoilla, ei rankkoja suursiivouksia enää tarvita.

1. Lajittele riisumasi vaatteet jo illalla

Nukkumaan mennessä voi tuntua houkuttelevalta vain viskata vaatteet lattialle ja vetää yöpuku päälle. Sotkua syntyy kuitenkin vähemmän, kun laitat likaiset saman tien pyykkikoriin ja ripustat muut takaisin kaappiin. Pyykinpesu käy sujuvammin, kun sitä ei tarvitse aloittaa noukkimalla likaisia sukkia lattialta.

2. Älä hamstraa ylimääräistä

Tarvitsetko oikeasti kymmeniä settejä lakanoita tai useamman juustoraastimen? Jos et, niin hankkiudu ihmeessä ylimääräisistä eroon. Säästät tilaa ja kotisi pysyy siistimpänä.

3. Minimoi paperin määrä

Postia, mainoksia ja vanhoja sanomalehtiä kertyy helposti vapaille pinnoille. Älä anna tämän tapahtua! Suunnittele pätevä arkistointisysteemi tarpeellisille papereille, ja heitä muut keräykseen.

4. Pyyhi pinnat käytön jälkeen

Mitä vähemmän keittiötasoille, pöydille ja muille pinnoille pääsee kertymään tahroja ja sotkua, sitä helpompi ne on pitää puhtaana. Home, rasva ja ruokatahrat eivät kaunista kenenkään kotia.

5. Älä kasaa liikaa tavaraa sängylle

Koristetyynyt tai kauniisti taitellut torkkupeitot voivat tehdä vuoteesta houkuttelevamman näköisen. Niiden kanssa näpertely vie kuitenkin aikaa. Vuode tulee pedattua varmemmin, jos vaiva on minimaalinen.

6. Laita takit ja kengät heti paikoilleen

Eteisiin kertyy usein läjäpäin jalasta pois potkaistuja kenkiä tai penkeille riisuttuja takkeja. Eteinen näyttää kuitenkin siistimmältä, jos kengät laitetaan heti kaappiin tai kenkätelineelle, ja takit ripustetaan naulakkoon.

7. Älä päästä astiapinoja kertymään

Pese astiat sitä mukaa kun niitä likaantuu. Astiapinot ovat sotkuisen näköisiä, ja likakin irtoaa helpommin kun sen poistaa tuoreeltaan.

8. Laita tavarat heti paikoilleen

Kun tavarat laittaa käytön jälkeen sinne, mistä ne ottikin, ei pöydille kerry levyjä, kirjoja tai leluja.

9. Imuroi ja pyyhi pölyt säännöllisesti

Muutaman minuutin imurointi ja pölyjen pyyhkiminen säännöllisesti arkipäivinä säästää sinut isolta siivousurakalta viikonloppuna.

Lähde: Woman’s Day

Julkaisusta: http://m.iltalehti.fi/asuminen/2015010518977137_an.shtml

MARIANNE ZITTING