Jäteopas-mobiilisovellus auttaa roskien lajittelussa.

Mihin roskikseen kuuluu rikkinäinen juomalasi tai tyhjä mehutölkki? Pääkaupunkiseudun lajitteluohjeet löytyvät nyt HSY:n Jäteopas-mobiilisovelluksesta.

HSY:n viimesyksyisen kuluttajakyselyn mukaan internet on suosittu paikka etsiä vastauksia lajittelukysymyksiin. Yli 40 prosenttia pääkaupunkiseudun asukkaista ottaa mielellään selvää jäteasioista internetin tai mobiilisovellusten avulla. Nyt julkaistu Jäteopas-sovellus helpottaa lajittelutiedon etsimistä verkosta.

– Roskien lajittelu on osa arkea siinä missä älypuhelimen käyttökin. Toivomme, että tiedon tuominen mobiiliin kannustaa asukkaita lajittelemaan ja kierrättämään entistä enemmän, sanoo HSY:n ympäristöasiantuntija Laura Haapola.

Jäteopas on ladattavissa maksutta Windows-, Android- ja iOS-mobiililaitteisiin, ja se löytyy sovelluskaupoista nimellä HSY Jäteopas. Jäteoppaaseen kirjoitetaan roskan nimi, esimerkiksi ”juomalasi”. Jäteopas kertoo, mitä jätettä se on ja mihin astiaan se lajitellaan. Sovellus näyttää myös pääkaupunkiseudun ja Kirkkonummen yleiset jätteiden vastaanottopisteet kartalla.

Mobiilisov​elluksen lisäksi Jäteopas on käytettävissä HSY:n verkkosivuilla osoitteessa www.hsy.fi/jateopas. HSY:n Jäteoppaassa tehdään noin 7500 hakua kuukaudessa. Se sisältää tällä hetkellä yli 600 roskan lajittelutiedot.

www.hsy.fi/jateopas

(Lähde: helsingin seudun ympäristöpalvelut. https://www.hsy.fi/fi/tietoa-hsy/uutishuone/2016/Sivut/Jateopas-mobiilisovellus-auttaa-roskien-lajittelussa-.aspx)